Ajankohtaista


Visuveden Juhlat 14.12.2024

Visuveden Juhlat järjestetään 14.12. klo 18
Visuveden nuorisoseurantalo, Alastalontie 5, 34870 Visuvesi

Lisäesitys tarvittaessa 15.12. klo 15.00
Ilmaiset liput varattava hyvissä ajoin etukäteen osoitteessa Info@artimisti.com

Pajat

Katso syksyn 2024 pajat täältä


Jo toteutuneet tapahtumat

Vuosi 2022

Koko perheen lastenjuhlat kesällä 2022

Mobiilipaja alkusyksy 2022

Valaisupaja 1. osa

Pimeänkarkoitusjuhla marraskuu 2022

Kierrätyspajan avoimet ovet  joulukuu 2022

Koko Kylän Kierrätyspajan joulutervehdys Jouni Nesteelle 22.12.

Vuosi 2023

  • Poko ry:n ja ELY-keskuksen tukema hanke käynnistyi ja yhteisöllisen monitaidepajatoiminnan aloitti kaksipäiväinen Yhteisötanssipaja. Tanssitaiteilija, erityisopettaja Jari Karttunen sai heti runsaasti osallistujia sekä Ruovedeltä että Visuvedeltä.
  • Runopajatoiminnan aloitti näyttelijä ja Alexander-tekniikan opettaja Riitta-Liisa Helminen.  Ensimmäisenä viikonloppuna oli laajasti osallistujia koko seutukunnalta.
  • Näyttämölaulu- ja Perhelaulupajoilla oli ensin kaksipäiväinen aloitus, opettajina oopperalaulaja Pirkkoliisa Tikka  ja pianistina Kata Lindberg. Molempia oppiaineita jatkoi Tikka yksin pitkin kevättä.
  • Kaksipäiväisen Kierrätyspajan opettajina olivat pukusuunnittelija ja taidepedagogi Maija Uusitalo  sekä lavastaja ja pukusuunnittelija Metti Nordin.  Paja oli menestys. Osallistujia oli niin paljon kuin  LeaderPoko ry:n investointirahoituksella perustettuun Koko Kylän Kierrätyspajaan mahtui.
  • Visuveden Nuorisoseuran 103-vuotiskahvit ja historiikin julkaisu pidettiin 31.7.2023. Pirkkoliisa Tikka johti Visuveden sekakuoroa ja säesti yhteislauluja.
  • Syksyn kaksipäiväisessa Valaisupajassa, 2. osa, opettajana oli TaMa, kuva- ja keramiikkitaiteilija  Meri Oivo. Pajassa oli ennätysmäärä osallistujia, yhteensä 17, ikärakenne alle kymmenvuotiaista eläkeläisiin.
  • Syksyllä pidettiin Visuveden Nuorisoseuran ensimmäiset lukukinkerit yhteistyönä Vinhan Kirjakaupan ja Ruoveden seurakunnan kanssa. Pastori Ville Vauhkonen haastatteli kirjailija Lotta-Sofia Saahkoa ja samalla juhlittiin talolle lahjoitettuja urkuja. Urkurina, pianistina ja kuoronjohtajana toimi Pirkkoliisa Tikka. 

Peruuntuneet pajat

  • Muraali- ja keramiikkapaja siirretään toiseen ajankohtaan ja järjestetään omana kokonaisuutenaan.
  • Puistosoitinpajaa ei voi toteuttaa sellaisenaan juhlan siirryttyä joulukuulle puiston talviylläpidon puuttuessa. Ideaa ei kuitenkaan hukata, vaan sitä kehitellään kylässä myöhemmin eteenpäin vapaaehtoisvoimin.  

Kiitokset

Takaisin alkuun